Nieuws uit Schoten

Schoten

Nieuws uit Schoten

Cremerie Dina blijft nog even gesloten omdat eigenaars in het buitenland zijn geweest: “Er was ons nochtans verzekerd dat we mochten openen”

05/04/20 06:23 -

Het wordt mooi weer zondag, maar toch zal je bij de populaire Cremerie Dina voor een gesloten deur staan. “Ik heb 100 liter vers roomijs gemaakt, maar dat mag ik pas vanaf 10 april scheppen omdat we nog geen veertien dagen terug in het land zijn”, aldus een ontgoochelde zaakvoerder Peter Matthijs.Quarantaine-dagboek van Antwerpse acteur gaat viraal: “In het echt is mijn vrouw een schatje, hoor”

05/04/20 06:23 -

Hij begon ermee als tijdverdrijf en amusement voor familie en buren. Maar intussen gaan de belevenissen van Tom Saeys en zijn gezin in quarantaine viraal. Onder meer het populaire Nederlandse rapfenomeen Ali B, Dumpert.nl, televisiepresentator Ish Ait Hamou en het VRT Journaal pikte zijn filmpjes op. “Ik heb nooit zoveel kijkers gehad”, grapt de acteur.Sociale kruidenier deelt anonieme aankoopbonnen uit aan kansarme gezinnen

03/04/20 06:55 -

De 116 gezinnen die klant zijn bij de sociale kruidenierszaak Appel & Ei, krijgen weldra een waardebon voor voedselaankopen in de supermarkt. Ook vier Schotense bakkers helpen de noodgedwongen gesloten sociale kruidenier bij het bereiken van kansarme gezinnen.Tuincentrum mag dan toch niet opnieuw openen: “Dit is oneerlijke concurrentie”

03/04/20 06:55 -

Rodenburg Home & Garden is nog steeds dicht. Van de gemeente mocht het grote tuincentrum nochtans heropenen, maar burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) werd teruggefloten door provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V). “Dit is oneerlijke concurrentie”, sakkert Cees Rodenburg die het grote tuincentrum op de Brechtsebaan oprichtte.Ontsmetter en bewakingsagent groeien uit tot culthelden: “Met een lach en een zwans”

27/03/20 22:59 -

Wie de jongste tijd inkopen deed in de Delhaize van Schoten, kent Eddy en Rida. De twee heren bezorgen elke klant een keurig ontsmet winkelkarretje en nemen dat na de winkelbeurt weer vriendelijk in ontvangst. “Zij zijn voor mij even goed corona-helden”, aldus Sven Leyssens, klant en fan van het duo.Luc Caals zingt op oprit woonzorgcentrum: “Voel me Romeo met heel veel Julia’s”

27/03/20 22:59 -

Luc Caals heeft de voorbije 47 jaar al op veel plekken gezongen, maar nog nooit op de oprit van een woonzorgcentrum. Daar kwam donderdagmiddag verandering in.Bibliotheek in Schoten zorgt voor leesplezier aan huis

21/03/20 12:42 -

Voor heel wat mensen is de gedwongen periode thuis ook een moment om wat bij te lezen. Maar bibliotheken hebben door de Coronacrisis ook de deuren gesloten, zodat niet te veel mensen daar zouden samenhokken.Voor het eerst sinds 1958 geen Hello! Schoten

21/03/20 12:42 -

Voor het eerst in 62 jaar zal de wereld deze zomer niet dansen in het park van Schoten. Hello! Schoten wordt afgelast. Dat maakte de organisatie vrijdagavond al bekend.Ook in Schoten boeken aan huis

21/03/20 12:42 -

Schermen uit plexiglas om coronavirus tegen te houden

20/03/20 12:38 -

Bij Bakkerij De Wit staat er sinds woensdag een scherm uit plexiglas tussen de klant en de meisjes die de broden snijden en afrekenen. Ook apotheker Caroline Gedopt heeft haar balies uit bezorgdheid voor de gezondheid van haar medewerkers uitgerust met ‘coronaschermen’.Zelf nieuws uit Schoten?
Deel ervaringen over SchotenSchoten

„ Woonplaatsen.be: uw Schotense stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken