Nieuws uit Schoten

Schoten

Nieuws uit Schoten

Natuurpunt maakt zich zorgen over nieuwe snelweg: “Aanleg A102 zal einde betekenen voor ’t Asbroek”

17/06/18 17:09 - De vrijwilligers van Natuurpunt lijken de strijd tegen de woekerende rododendron en reuzenbalsemien in ’t Asbroek te hebben gewonnen. Het is nu maar te hopen dat de aanleg van de A102 al dit harde werk niet tevergeefs maakt.

Mobipunt promoot andere vervoersmiddelen als auto

16/06/18 02:57 - Schoten kan pronken met een Mobipunt, nog maar het tweede in Vlaanderen. “Een erkenning voor onze inspanningen om andere vervoerwijzen dan de auto te promoten”, aldus schepen van Mobiliteit Erik Block (CD&V). Die wil heel graag een nieuwe buslijn van Wijnegem naar het ziekenhuis Jan Palfijn zien rijden, door Schoten.

Hof Van Schoten viert jubileum

16/06/18 02:57 - Een evenement dat nog zal lang zal nazinderen. Dat was het jubileum van Hof Van Schoten, het particuliere woonzorghuis aan de vaart nabij de Botermelkbrug.

De Teigetjes vindt nieuw warm nest op plek waar omstreden crèche moest sluiten

12/06/18 02:57 - Fans van Winnie de Poeh weten dat de naam De Teigetjes geen spelfout bevat. Elke Meeus en Kelly Scheltjens hebben hun nieuwe kinderdagverblijf, met plaats voor achttien kindjes, genoemd naar het stuiterende tijgertje uit de populaire verhalen en film rond het personage.

Waterbus ook naar Schoten en de haven

08/06/18 02:57 - De Waterbus breidt dit najaar uit in de richting van de haven. In 2019 komt er nog een verbinding over het Albertkanaal bij. De huidige vloot wordt uitgebreid met zes extra schepen, waarvan drie elektrisch worden aangedreven.

Maillots Pavlova kleedt iedere podiumartiest: “Van prima ballerina tot revuedanser”

06/06/18 02:57 - Neen, in de Churchilllaan is niet nog een Oost-Europese naaister neergestreken. Balletliefhebbers weten wel beter. De naam Maillots Pavlova refereert naar de beroemdste ballerina aller tijden. De speciaalzaak in ons land die haar naam draagt heeft al bijna evenveel faam als de Russische vertolkster van ‘De stervende zwaan’.

Schoten zit tijdelijk zonder bibliothecaris

05/06/18 02:57 - Schoten zal even geen hoofd van de bibliotheek hebben. Huidig bibliothecaris Lut Roelens (65) gaat met pensioen, maar de gemeente vervangt haar voorlopig niet.

Zuster Alberta herleeft tussen kraamkliniek en kerkhof

05/06/18 02:57 - Bijna vier jaar nadat ze op 89-jarige leeftijd overleed, heeft de legendarische vroedvrouw Zuster Alberta een eigen straatje gekregen in Schoten. Niet toevallig werd er bij de inhuldiging Westmalle geschonken.

Burgemeester niet te spreken over plotse propaganda:“Hier is een emmer, haal jullie stickers maar weg”

02/06/18 03:00 - Een boze Maarten De Veuster (N-VA) bezorgde Vlaams Belangfractieleider Piet Bouciqué op de gemeenteraad een emmer met poetsdoeken. “Jullie hebben heel Schoten vol propaganda gekleefd. Gelieve alles zelf te verwijderen”, opperde de burgemeester.

Reuzen van Schoten worden beroemd

01/06/18 03:00 - Mie Bol, een van de twaalf Schotense reuzen, is eind juli eregast op het internationale kantfestival in Schoten. Voor die gelegenheid maakt Reinhilde Janssens de grootste kanten muts ter wereld. Daar kwam deze week zelfs de ploeg van het Eén-programma Iedereen Beroemd naar kijken.

Zelf nieuws uit Schoten?
Deel ervaringen over SchotenSchoten

„ Woonplaatsen.be: uw Schotense stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken